The Puzzle Page is dedicated to bringing you the best puzzles collected from around the world along with original puzzles not seen anywhere else.

The staff at The Puzzle Page always enjoy seeing new puzzles and would love to hear from you. If you have a puzzle that's giving you problems, drop us a line -- we'd love to help.

## Wednesday, January 30, 2008

### Taking Notes

If six boys can fill up six notebooks in six weeks and four girls can fill up four notebooks in four weeks, how many notebooks can a class of twelve boys and twelve girls fill up in twelve weeks?

Anonymous said...

60 b/c 12/6=2, 12*2=24
12/4=3, 12*3=36
36+24=60
60 notebooks in all

CT said...

"six boys can fill up six notebooks in six weeks" => 12 boys can fill up 12 notebooks in 12 weeks

"four girls can fill up four notebooks in four weeks" => 12 girls can fill up 12 notebooks in 12 weeks

Totally, 12+12=24 (notebooks)

Gabriel Garza said...

6 boys - 6 notebooks/6 weeks...which is another way of saying:
6 boys - 1 notebook/ 1 week

same for girls 4 girls 4 notebooks per 4 weeks is the same as 4 girls - 1 notebook per 1 week

so 12 boys can fill up twice as many as 6 boys which is: 12 boys 2 notebooks/week

and 12 girls can fill up three times as much as 4 girls which is: 12 girls 3 notebooks/ week.

How many note books filled in 12 weeks?
12*3+12*4= 60 notebooks

Math Genius 900 said...

6b=(6n)/(6w)
6b=n/w
b=n/(6w) <---1 boy can fill 1 notebook in 6 weeks

4g=(4n)/(4w)
4g=n/w
g=n/(4w) <---1 girl cn fill 1 notebook in 4 weeks

So, 12 boys in 12 weeks + 12 girls in 12 weeks can be written as

(12b)(12w) + (12g)(12w)
(144n/(6)) + (144n/(4))
24n + 36n
60n <--- 60 notebooks can be made total

Anonymous said...

ct said wrong